حمل کالای خطرناک

حمل کالای خطرناک

حمل و نقل کالاهای خطرناک به وسیله ریل مطابق با کنوانسیون‌های ریلی بین‌المللی که به منظور تضمین ایمنی در دستگاه‌ها، حمل و نقل و تحویل مواد خطرناک تدوین شده‌اند، صورت می‌پذیرد. این کنوانسیون‌ها دستورالعمل‌ها و مقرراتی را برای طبقه‌بندی، بسته‌بندی، برچسب‌گذاری، اسناد و رویه‌های اضطراری مربوط به کالاهای خطرناک تعیین می‌کنند. این مقاله به بررسی مفصل کنوانسیون‌های ریلی بین‌المللی که حمل و نقل کالاهای خطرناک به وسیله ریل را ساماندهی می‌کنند، با تمرکز بر کنوانسیون برجسته ‌تر RID (مقررات مربوط به حمل بین‌المللی کالاهای خطرناک به وسیله ریل) می‌پردازد.

RID: مقررات مربوط به حمل بین‌المللی کالاهای خطرناک به وسیله ریل

RID کنوانسیون بین‌المللی اصلی است که حمل و نقل کالاهای خطرناک به وسیله ریل را ساماندهی می‌کند. این کنوانسیون تحت حمایت سازمان بین‌المللی حمل و نقل از طریق ریل (OTIF) توسعه داده شده و مقررات و دستورالعمل‌هایی را برای طبقه‌بندی، بسته‌بندی، برچسب‌گذاری، اسناد و رویه‌های اضطراری مربوط به کالاهای خطرناک تعیین می‌کند. این مقررات به طور گسترده‌ای توسط کشورهایی که حمل و نقل ریلی را در حال انجام دارند، پذیرفته و اعمال می‌شود.

طبقه‌بندی کالاهای خطرناک

RID مفاهیم و ضوابطی را برای طبقه ‌بندی کالاهای خطرناک ارائه می‌دهد. این طبقه ‌بندی بر اساس خطرات فیزیکی، شیمیایی و توصیه‌های بین‌المللی انجام می‌شود. مواد خطرناک به چندین کلاس تقسیم می‌شوند، از جمله :

کلاس 1 (مواد منفجره)، کلاس 2 (گازهای خطرناک) ،کلاس 3 (مایعات خطرناک)، کلاس4 (جامدات خطرناک)، کلاس5 (اکسید ها  وپراکسید های آلی) ، کلاس 6 (مواد سمی و عفونی)، کلاس7(مواد رادیواکتیو)، کلاس8 (مواد سوزآور و خورنده) و کلاس 9 (مواد خطرناک متفرقه). هر کلاس دارای زیرشاخه‌های خاصی است که بر اساس ویژگی‌های خطرناک، پروفایل و رفتارشان تعیین می‌شود.

بسته ‌بندی و برچسب‌ گذاری

RID الزامات بسته‌بندی مناسب برای کالاهای خطرناک را تعیین می‌کند. بسته‌بندی باید به طور کامل محتویات را محافظت کرده و از انتشار مواد خطرناک جلوگیری کند. همچنین، برچسب‌گذاری صحیح بر روی بسته‌ها برای شناسایی و ارجاع سریع به کلاس و ویژگی‌های خطرناک از اهمیت بالایی برخوردار است.

اسناد و مستندات

RID از حاملان کالاهای خطرناک خواستار ارائه اسناد و مستندات مناسب است. این اسناد شامل گواهی‌های لازم حمل و برچسب‌ها است. هدف از ارائه این اسناد، اطمینان حاصل کردن از دسترسی آسان به اطلاعات مربوط به کالاهای خطرناک و آمادگی برای عملکرد در صورت بروز حادثه است.

آموزش و آگاهی

RID نیازمندی‌های آموزش و آگاهی را برای کارکنان حاکم بر حمل و نقل کالاهای خطرناک تعیین می‌کند. کارکنان باید آموزش‌های مربوط به طبقه‌بندی کالاها، بسته‌بندی و برچسب‌گذاری صحیح، استفاده از تجهیزات ایمنی، رویه‌های اضطراری و ایمنی عمومی را دریافت کنند. این آموزش‌ها به ارتقای ایمنی و کاهش خطرات مرتبط با حمل و نقل کالاهای خطرناک کمک می‌کنند.

واکنش در مواقع اضطراری

RID رویه‌ها و دستورالعمل‌هایی را برای واکنش در مواقع اضطراری مربوط به کالاهای خطرناک تعیین می‌کند. این شامل رویه‌های خاموش‌کردن حریق، پالایش و حفظ و نجات می‌شود. همچنین، RID توصیه‌هایی را برای ایجاد هماهنگی با نیروهای امدادی و مقامات محلی در صورت بروز حوادث خطرناک فراهم می‌کند.

جهت حمل ریلی کالاهای خطرناک، طبق کد تعرفه کالا و کلاس خطر، کارشناسان دریا ریل لجستیک تک تک کالا هارا بررسی کرده و مواردی که قابل حمل توسط ریل می باشند را به مشتریان اعلام می نمایند.

استعلام های حمل خود را برای کارشناسان ما ارسال نمایید.

کارشناسان کشتیرانی

کارشناسان ریلی

فورواردر جاده ای

دفتر تهران

نمایندگی مشهد